Ifølge Atlas Flora Danica* er hvid sækspore blevet registreret i 6 ruder, hvoraf den er recent i de 3, alle i Jylland. Den ene er i Vendsyssel, den anden i Kronjylland, mens den tredje ligger vest for Vejle. I forhold til Atlas Flora Danica er den forsvundet fra lokaliteterne ved Nr. Snede i Midtjylland og Lovrup i Sønderjylland, mens den ikke er blevet registreret i Himmerland i de senere år.
Hvid sækspore vokser på hedepræget overdrev og lyngbakke med et vegetationsdække, der holdes lavt enten ved græsning eller høslet.
15 bestande af hvid sækspore har i programperioden 1987-2016 været overvåget på 8 lokaliteter. Ved overvågningsprogrammets start indgik 5 bestande. Ingen af bestandene har været optalt kontinuert i hele programperioden. Bestanden i Vendsyssel, hvor overvågningen er blevet påbegyndt i 1990, har været overvåget kontinuert i 27 år og overvåges stadig. I 1991-2000 blev op til 7 bestande som det højeste antal overvåget i flere år. Hvid sækspore blev imidlertid ikke genfundet på flere af lokaliteterne i denne periode til trods for, at overvågerne ihærdigt har eftersøgt arten på de kendte voksesteder flere år efter den seneste registrering, da den overses let. I 2004 blev orkidéen opdaget på én lokalitet vest for Vejle, hvor den ikke har været kendt før. Her forekommer den fortsat.
Optællingerne af hvid sækspore har vist store årlige udsving i det samlede antal af blomstrende planter på de enkelte lokaliteter, ligesom de fleste bestande har rummet et fåtal af individer, dvs. under 10. Det højeste antal blomstrende planter på 48 i en enkelt bestand er blevet registreret den ene bestand ved Skærum i 1991. Samme år er det højeste samlede antal på 120 blomstrende planter blevet registreret fordelt på 7 bestande, mens det laveste antal på én blomstrende plante er blevet registreret i én bestand i 2008 (Fig. 1). Det højeste gennemsnitlige antal på 20 blomstrende planter er blevet registreret i 2002, hvor optælling på én lokalitet er indgået (Fig. 2).
Det samlede antal bestande med forekomst af hvid sækspore er blevet reduceret i programperioden fra 15 til 3. Arten er således sammen med knælæbe Danmarks mest truede orkidé, der er afhængig af, at vegetationsdækket holdes lavt på voksestederne, og at næringstilførsel undgås. Arten er ved rødlistevurderingen 2020 kategoriseret i kritisk truet (CR).