Aarhus Universitets logo
English
Mange bier er i fare for at forsvinde. Mangel på vilde blomster, sygdomme og brugen af sprøjtemidler er nemlig med til at true bierne. Og det kan godt blive et stort problem. En verden uden bier ville nemlig betyde, at det ville blive meget sværere at være dyr.
Et nyt dansk studie kan påvise, at forskellige arter af møl indtager en uventet og vigtig rolle som en slags biernes ’medhjælpere’ ved at bestøve planter. Insekterne, der ellers er bedst kendt for at være en plage hjemme i tekstilerne, bidrager positivt til at holde biodiversiteten oppe og opretholde vigtige plantearter, mens f.eks. bier og andre kendte bestøvere bliver mindre udbredte. Det er forskere ved Aarhus Universitet, der har fundet ud af nyt om rollelisten til historien om bierne og blomsterne – bogstaveligt talt.
Havets temperatur har stor betydning for klimaet. Det gælder især i Grønland, hvor havet påvirker afsmeltningen af de store gletsjere, der strækker deres gletsjerarme ud i mange grønlandske fjorde.
Det viser et nyt studie, der netop er offentliggjort i det højt ansete tidsskrift ”Science”. Professorerne Rune Dietz og Christian Sonne fra Arktisk forskningscenter, Aarhus Universitet har deltaget i studiet.
Et nyt center med fokus på Vadehavet har set dagens lys. Med centret vil Aarhus Universitet stimulere til samarbejde mellem danske, tyske og hollandske universiteter og institutioner.
Vores nye isotop-geokemilaboratorium i Institut for Ecoscience, Aarhus Universitet i Roskilde er nu åbnet!
Rasmus Ejrnæs, seniorforsker ved Institut for Ecoscience, Aarhus Universitet, har vundet prisen som Danmarks Bedste Naturformidler 2022. Prisen blev uddelt på årets udgave af Naturmødet, der fandt sted i Hirtshals den 19.-21. maj.
Byen summede af spændende debatter, lærerige foredrag, sjove aktiviteter og festlige indslag.
Institutterne Biologi og Ecoscience deltog i flere debatter om bl.a. marine naturnationalparker og foredrag om miljøDNA.
I morgen går det løs på dette års Naturmøde i Hirtshals og vi glæder os til at bidrage.
Forvaltere af ådale får nyt værktøj til planlægning og genopretning med fokus på biodiversitet.
Side 1 af 9
International Interdisciplinary Conference on
Land Use and Water Quality
Agriculture and the Environment
På dette kursus vil du få en introduktion til begrebet, som kan sætte dig i stand til at bruge det i praktisk naturforvaltning.