Aarhus Universitets logo
English
Nyt studie fra Aarhus Universitet viser, at forstyrrelse af havbunden fra trawlende redskaber og opgravning af havbunden fører til en række uheldige konsekvenser for både havmiljøet og det globale miljø.
Brug af droner til at overvåge og tælle fugle langs trækruter giver i mange tilfælde mere præcise resultater end traditionel optælling fra jorden og reducerer samtidig forstyrrelser af fuglene.
Et havområde større end Fyn og Sjælland tilsammen er lige nu ramt af iltsvind. Iltsvindet er 50% værre end i september sidste år, hvor det var rekordstort.
I den vestjyske kommune er forskere gået sammen med kommunen og staten om at forvalte naturen på en ny og lovende måde.
Det er veldokumenteret, at Arktis opvarmes 3-4 gange hurtigere end resten af kloden og at havisen, gletchere og permafrosten smelter med foruroligende hastighed. Men hvad sker der, når alle disse forandringer kombineres? Det er virkeligheden langs de arktiske kyster, hvor ændringerne er langt større…
Virus inficerer alt fra bakterier over planter til dyr. De har derfor en kolossal rolle for jordens biodiversitet og dens evne til at omsætte næringsstoffer. Men det faktum har endnu ikke været ordentligt belyst, siger forskere fra Aarhus universitet, der har stået i spidsen af et større…
Klipper og is med et samlet volumen på 25 millioner kubikmeter faldt ned i den øde Dickson Fjord i Nordøstgrønland i september sidste år. Det skabte en 200 meter høj tsunami-bølge og skabte rystelser, der kunne måles på hele kloden. Et stort internationalt forskerhold har nu med udgangspunkt i mange…
Det er helt nødvendigt, at danskerne lærer naturen i havet bedre at kende. Kun ad den vej forstår vi nødvendigheden af at forbedre denne vigtige naturtype. Det er filosofien bag formidlingsprojektet ’Kend Dit Hav’, der netop er søsat på Aarhus Universitet.
Anvendelse af kaosteori på hvalers bevægelser har vist en 24-timers dykningscyklus, som foregik synkront mellem hvaler på 100 kilometers afstand.
Gennem hele juni måned summer det ekstra meget af liv på Grønlands Naturinstitut i Nuuk. Syv velrenommerede forskere indenfor arktisk økologi øser af deres viden gennem et nyt kursus, der tilbydes universitetsstuderende fra hele verden.
Side 1 af 17
Ecoscience planlægger igen i 2025 at deltage i naturens eget folkemøde bl.a. med Kend Dit Hav.