Aarhus University logo / Aarhus Universitets logo
English
Biologisk forskning har flere gange demonstreret, at der findes en naturlov for fødekæder. Nu har et internationalt forskerhold undersøgt, om denne naturlov også kan genfindes i sammenhængen mellem et områdes produktion af planter og mængden af store dyr, som lever af planterne. Men ifølge forskerne lever Afrika som det eneste kontinent op til naturloven. I de fleste naturområder er der alt for få dyr i forhold til mængden af planter.
Forskere fra Aarhus Universitet vil løse miljøudfordringer i fiskeopdræt ved at masseproducere små regnorme med omega-3 fedtsyrer på bæredygtig vis.
Skoleelever, lærere, politikere og kommunale forvaltninger sætter gennem de næste tre uger spot på havmiljøet i Lillebælt. Det sker, når projekt "Hovedet i Havet" i samarbejde med de lokale kommuner og Naturpark Lillebælt besøger en række syddanske havnebyer med Aarhus Universitets forskningsskib, Aurora.
En ny begyndelse tager form for Institut for Bioscience, efter opdelingen af Science & Technology betød, at det biovidenskabelige institut skulle deles i to dele med hvert sit fokusområde. Efter et længere forarbejde med bl.a. en ny strategi, er der nu identificeret en række styrkeområder, der skaber grobund for et nyt fokus. Som led i det arbejde er det besluttet at skifte navn til Institut for Ecoscience. Det sker fra 1. oktober 2021.
Institut for Bioscience skiftede 1. oktober 2021 navn til Institut for Ecoscience. Instituttet arbejder med en økosystemorienteret tilgang til forskning, og ”ecology” betyder netop studiet i forholdet mellem de levende væsner og deres miljø - studiet af økosystemer - og signalerer dermed klart, at instituttet har fokus på den del af naturvidenskaben, der handler om økosystemer og økologi.
Institut for Bioscience skifter 1. oktober 2021 navn til Institut for Ecoscience. Instituttet arbejder med en økosystemorienteret tilgang til forskning, og ”ecology” betyder netop studiet i forholdet mellem de levende væsner og deres miljø - studiet af økosystemer - og signalerer dermed klart, at instituttet har fokus på den del af naturvidenskaben, der handler om økosystemer og økologi.
Vi står midt i en global biodiversitetskrise, men Danmark har endnu ikke formået at reservere arealer til vild natur, som er strengt beskyttet, viser ny dansk naturindikator (DNI).
Sygdomme på planter truer i stigende grad fødevareproduktionen, og flere plantesygdomme viser sig at være resistente over for antibiotika. Nyt dansk studie viser, at myrer udvikler stoffer, der effektivt kan bekæmpe plantesygdomme, hvor kendte pesticider må give fortabt.
Institut for Bioscience kan nu præsentere Chris Topping i et nyt professorat i socio-økologisk modellering. Professoratet fokuserer på udvikling af…
En historie om en af de mere utraditionelle ting, som vores forskning bidrager til!
Side 3 af 8