Aarhus Universitets logo
English
Hvis ikke vi konstant gravede sand væk, ville Limfjorden være lukket ud mod Nordsøen. Men sådan har det ikke altid været. Ny forskning viser, hvornår i løbet af de sidste 10.000 år Limfjorden fra naturens side har været åben.
Især de østgrønlændere, der spiser isbjørn, sæl og hval, har forhøjede niveauer af giftstoffer i blodet, viser ny forskning.
En lille hilsen fra Husby Strand ved Tybrind Vig. Jakob Højer Kristensen interviewer Jonas Teilmann om hans forskning og etableringen af stenrev i området.
For at holde den nuværende bestand af marsvin i de indre danske farvande stabil, må kun 24 marsvin dø i fiskernes net om året. Som det er nu, dør over 900 årligt.
The polar oceans, critical regulators of the global climate system, are among the ecosystems most impacted by climate change.
Områder med mere kobber og selenium i jorden fører til højere fertilitet hos vilde moskusokser i Grønland.
Målet med det nye EU-projekt er at ændre måden, vi vurderer risiko og påvirkning af pesticider på. I dag vurderer vi udelukkende enkelte pesticiders påvirkning af honningbier, men projektet vil udvikle nye værktøjer til at vurdere flere pesticiders påvirkning af hele bestande af vilde bier,…
På enge og overdrev rundt omkring i Danmark siger både økologisk teori og erfaring, at planterne burde sætte tungere frø. Men de gør det modsatte.
Havets skove, som i Danmark især dannes af ålegræs og tangplanter, huser et rigt liv og bidrager til havets kulstofpuljer. Men ny forskning viser, at kulstofbegravelsen i danske ålegræsenge er forsvindende lille i forhold til landets udledninger af klimagasser.
Sapere Aude betyder 'Vov at vide', og legatet gives fra Danmarks Frie Forskningsfond til talentfulde, yngre forskere, som er parate til at lede et forskningsprojekt på et højt internationalt niveau. Biolog Jakob Thyrring er en af udvalgte, der modtager legatet, som han vil bruge til at opbygge sig…
Side 3 af 17