Aarhus Universitets logo
English
På kalkrige overdrev rundt omkring i Danmark, sender landmændene deres dyr på græs efter Naturstyrelsens retningslinjer. Men nye tal fra Aarhus Universitet tyder på, at dyrene græsser for hårdt - og det går ud over biodiversiteten.
Lokale fangere i Isfjorden ved Ilulissat har længe kendt til en særlig ringsæl – Kangia-sælen - der er væsentligt større og har en markant anderledes pelsfarve og mønster end typiske ringsæler i Arktisk. Nu viser videnskabelige undersøgelser, at der er tale om en ringsæl, der i en lang periode -…
Spækhuggere, som lever af sæler og små hvaler, har i Canada og Grønland så høje niveauer af det menneskeskabte kemikalie PCB, at de har svært ved at få unger. Det viser en ny stor undersøgelse fra Nordatlanten.
Der er stor uenighed om, hvorvidt bistader af honningbier driver de vilde bier væk. Forskere fra Aarhus Universitet har fået EU-midler for at få klarhed på området.
Forskere skal udvikle nyt koncept til integreret miljøvurdering af forureningskilder i havet
Artikel i Ingeniøren: Et stort antal ansøgninger om genplacering af sediment og udsendelse af miljøfarlige stoffer til overfladevand hober sig op i Miljøstyrelsen.
Udskiftning af fossile brændstoffer i skibsindustrien med CO2 neutrale alternativer har en række direkte og afledte klimagevinster. Langt mindre velundersøgt er dog de mulige miljørisici, der er knyttet til en storskala anvendelse af CO2 neutrale brændstoffer i skibe.
Forskere fra Institut for Ecoscience ved Aarhus Universitet og DTU Aqua er netop vendt retur fra en månedlang forskningstur med fokus på biodiversitet nær Skjold-platformen i Nordsøen. Elleve forskere deltog i togtet ombord på skibet Skoven med to store gummibåde på dækket.
Områder med vildtvoksende tang forsvinder hvert år fra verdenshavene, når vi i stedet burde beskytte det. Tang er nemlig effektivt til at binde CO2, og beskyttelse og dyrkning kan bidrage til at løse klimakrisen, understreger ny forskning.
Side 4 af 17