Aarhus Universitets logo
English
Den seneste optælling af marsvin og andre hvaler i europæiske farvande giver både interessante og foruroligende nye resultater.
Aarhus Universitet har netop frigivet en rapport, der dokumenterer de dårligste iltforhold i de danske farvande gennem de sidste 20 år.
Giftig svovlbrinte, døde fisk og liglagen på havbunden er i den seneste måned blevet udbredt i de indre danske farvande. Iltsvindet er udbredt i et omfang og en styrke, som ikke er set siden 2002.
Return to the real world
Klimaforandringerne giver flere hedebølger, og under den ekstreme varme stiger mængden af giftige bakterier i søerne.
For mere end 400 millioner år siden udviklede det insektlignende dyr, springhalen, et lille protein, som forhindrer dens celler i at fryse til is.
Ny kortlægning viser, at motorbådene sejler i kystområder, som er meget vigtige for marsvin.
Klimastress for planter er et akut spørgsmål i en tid med klimaændringer. Den ydmyge, men hårdføre timianplante åbner for spændende indblik i planternes tilpasningsevner fra kulde til sommertørke. Seniorforsker ved Institut for Bioscience på Aarhus Universitet Bodil K. Ehlers håber, at forskningen…
GPS-trackere på 43 arter fordelt over det meste af kloden afslører, at dyrene ændrede adfærd, da vi mennesker blev indendørs. Det viser et internationalt forskningsprojekt, som Aarhus Universitet har bidraget til.
The Impact of Offshore Wind Farms on Marine Biodiversity (BIOWIND).
Side 5 af 17