Aarhus Universitets logo
English
Artikel i Ingeniøren: Et stort antal ansøgninger om genplacering af sediment og udsendelse af miljøfarlige stoffer til overfladevand hober sig op i Miljøstyrelsen.
Udskiftning af fossile brændstoffer i skibsindustrien med CO2 neutrale alternativer har en række direkte og afledte klimagevinster. Langt mindre velundersøgt er dog de mulige miljørisici, der er knyttet til en storskala anvendelse af CO2 neutrale brændstoffer i skibe.
Forskere fra Institut for Ecoscience ved Aarhus Universitet og DTU Aqua er netop vendt retur fra en månedlang forskningstur med fokus på biodiversitet nær Skjold-platformen i Nordsøen. Elleve forskere deltog i togtet ombord på skibet Skoven med to store gummibåde på dækket.
Områder med vildtvoksende tang forsvinder hvert år fra verdenshavene, når vi i stedet burde beskytte det. Tang er nemlig effektivt til at binde CO2, og beskyttelse og dyrkning kan bidrage til at løse klimakrisen, understreger ny forskning.
Den seneste optælling af marsvin og andre hvaler i europæiske farvande giver både interessante og foruroligende nye resultater.
Aarhus Universitet har netop frigivet en rapport, der dokumenterer de dårligste iltforhold i de danske farvande gennem de sidste 20 år.
Giftig svovlbrinte, døde fisk og liglagen på havbunden er i den seneste måned blevet udbredt i de indre danske farvande. Iltsvindet er udbredt i et omfang og en styrke, som ikke er set siden 2002.
Return to the real world
Klimaforandringerne giver flere hedebølger, og under den ekstreme varme stiger mængden af giftige bakterier i søerne.
For mere end 400 millioner år siden udviklede det insektlignende dyr, springhalen, et lille protein, som forhindrer dens celler i at fryse til is.
Side 5 af 17