Aarhus Universitets logo
English
Nyt studie viser, at en ellers meget positiv udvikling i biodiversitet i en række europæiske landes vandløb er stoppet. Studiet er netop bragt i det ansete tidsskrift Nature.
Store udsving i forårets begyndelse i højarktis udfordrer en lang række organismer, viser ny forskning.
Ny forskning fra Aarhus Universitet slår alarm og kalder på en international indsats for at begrænse den globale forurening med PFAS. Stoffet hæmmer immunsystemet og kan dermed øge risikoen for infektioner og cancer, ligesom PFAS kan nedsætte effekten af vaccinationsprogrammer mod bl.a. stivkrampe,…
Forskere tester kunstig intelligens i overvågningen af flagermus
Center for Green Transition and Marine Ecology skal fremover samle al den viden forskere ligger inde med inden for havmiljø og biodiversitet. Centret skal rådgive beslutningstagere i en tid, hvor mange nye havvindmøller bliver bygget.
Havformidlingsprojektet Hovedet i Havet, Aarhus Universitet, har gennem de sidste fire år haft en vision om, at få havet på skoleskemaet i den danske grundskole. Det er i høj grad lykkedes, viser en evaluering af projekt Hovedet i Havet, som Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter (NEUC) netop…
En millionbevilling fra to danske naturfonde har sikret, at tilstanden for Danmarks dagsommerfugle nu skal følges nøje. Og danskerne skal være med!
Rasmus Ejrnæs tiltræder 1. juni som professor på Institut for Ecoscience på Aarhus Universitet.
Mere end 35.000 personer var forbi dette års solbeskinnede Naturmøde, der blev afviklet den 11.-13. maj i Hirtshals. Institutterne Biologi og Ecoscience deltog med mere end 30 forskellige debatter, foredrag, workshops og aktiviteter om alt lige fra myre, blå kulstof og fugleliv til ’Tang og Tuborg’,…
Ud med de eksotiske blomster og buske og ind med hjemmehørende danske arter. Sådan kan alle haveejere hjælpe insekter og andre smådyr. Og nu er der hjælp at hente til, hvilke danske planter der passer lige netop i din have.
Side 6 af 17