Aarhus Universitets logo
English
En ny begyndelse tager form for Institut for Bioscience, efter opdelingen af Science & Technology betød, at det biovidenskabelige institut skulle deles i to dele med hvert sit fokusområde. Efter et længere forarbejde med bl.a. en ny strategi, er der nu identificeret en række styrkeområder, der…
Institut for Bioscience skifter 1. oktober 2021 navn til Institut for Ecoscience. Instituttet arbejder med en økosystemorienteret tilgang til forskning, og ”ecology” betyder netop studiet i forholdet mellem de levende væsner og deres miljø - studiet af økosystemer - og signalerer dermed klart, at…
Vi står midt i en global biodiversitetskrise, men Danmark har endnu ikke formået at reservere arealer til vild natur, som er strengt beskyttet, viser ny dansk naturindikator (DNI).
Sygdomme på planter truer i stigende grad fødevareproduktionen, og flere plantesygdomme viser sig at være resistente over for antibiotika. Nyt dansk studie viser, at myrer udvikler stoffer, der effektivt kan bekæmpe plantesygdomme, hvor kendte pesticider må give fortabt.
Institut for Bioscience kan nu præsentere Chris Topping i et nyt professorat i socio-økologisk modellering. Professoratet fokuserer på udvikling af computermodeller, der bl.a. skal kunne belyse, hvordan arealanvendelse og fødevareproduktion i landbruget påvirker naturen og miljøet.
Vi ønsker Chris…
Sammen med skonnerten Brita Leth og Aarhus Kommune inviterer projekt Hovedet i Havet fra Aarhus Universitet gennem de næste syv uger skoleelever til at lære meget mere om livet i havet.
Hvaler, marsvin, bunddyr, havfugle og flagermus er blot nogle af de dyregrupper, som skal undersøges grundigt før arbejdet med tilblivelsen af verdens første energi-øer.
Gennem de sidste 25 år har forskere foretaget målinger af klimaet og miljøet i Østgrønland. Det er blevet til en række yderst værdigfulde tidsserier af mange forskellige data - primært i Zackenberg/Daneborg-området og i regi af Greenland Ecosystem Monitoring (GEM) programmet. Nu opsætter forskere…
Artikel i Kristeligt Dagblad: Forskningsekspedition skal give afgørende viden om de grønlandske havstrømme og dyre- og organismelivet i en tid, hvor isen smelter hurtigt, og mere vand kommer til.
Vandmassernes bevægelse rundt om Grønland har stor betydning for klimaet i Arktis, og for alt liv i havet. Indtil nu er havstrømmene beskrevet ved hjælp af computermodeller, men der mangler data for at forstå havets vekselvirkning med Indlandsisen. Nu vil et hold forskere skaffe data om vandmasser…
Side 13 af 17