Aarhus Universitets segl

Bælt i Balance - Lillebælts havmiljø

  • Livestreaming af Marsvin og lyden af Lillebælt
  • Under overfladen med Aarhus Universitet, Narturpark Lillebælt og Seiche Ltd.
  • Aktiver direkte livestreaming (med hydrofon) herover til venstre. ”Spol” tilbage ved at flytte cursoren på den røde bar under billedet. Kan du ikke se tidskoden, så flyt musen uden for billedet”.

Tag en pause og kom med ned under overfladen

Der eksisterer en god fortælling om, at der hersker en dyb og fascinerende ro under overfladen. Et billede af  at svæve rundt helt alene i det dybe blå i en absolut og næsten mediterende stilhed!

Sandheden er, at der under overfladen findes et mylder af lyde fra dyrenes travle liv. Lyde, der rummer en masse kommunikation om parringsadfærd, fødesøgning, navigation, og samspil både inden for samme art og mellem forskellige arter. Ud over lyden fra dette liv, som udspiller sig i alle lag af vores oceaner, er der også lyden af os mennesker.

Det er en fornøjelse at kunne byde jer velkommen til Danmarks første undervandslyttestation i Middelfart, som er blevet til i et samarbejde mellem Aarhus Universitet, Seiche og Naturpark Lillebælt. Det er med store forventninger til fremtidens formidling og forskning, at vi nu kan sende dig på en LIVE auditiv tur under overfladen.

Vi opfordrer dig til at sætte livet over overfladen på pause i ét par minutter for at lytte med og udforske dette fascinerende lydunivers under overfladen.

God fornøjelse!