Aarhus Universitets segl

Nordisk Tang

Nordisk Tang har ét mål: At få tang tilbage på de danske spiseborde. Deres produkter tæller blandt andet poser med tang-panérmix, tangmandler og tang-fuldkornsmel; en blanding af Dalarhvede, Ølandshvede og stykker af tang. Firmaets bestsellere er deres tangpesto-produkter, der kom ud af et samarbejde med Aarhus Universitet.

Oprindeligt kom idéen, fordi Heine Olsen fra Friskfisken i Grenå ville udvikle noget med tang – for eksempel tangplader til sushi eller en velsmagende tangsalat. Derfor henvendte han sig til AlgeCenter Danmark, der indgår i et konsortium med Aarhus Universitet. * Tangplade og –salatprojektet viste sig dog at være hurtigere sagt end gjort, og i stedet opstod idéen om en tangpesto.

Ud fra dette startede Heine firmaet Nordisk Tang. Firmaet, der i dag er fusioneret med Endelave Seaweed, vandt i 2015 Buisness Region Aarhus’ iværksætterpris for ”Bedste Fysiske Produkt” samt iværksætterprisen ”Thumbs up”.

”Samarbejdet med Aarhus Universitet var grundlaget for, at Nordisk Tang kunne etableres. Vi er nu den førende tangvirksomhed med fokus på fødevarer i Nordeuropa”. – Bjarne Ottesen, produktudvikler og tang-tekniker hos Nordisk Tang.

Algecenter Danmark er et samarbejde mellem AU-ECOS, Teknologisk Institut og Kattegatcentret.

* Frisk-fisken, AU-ECOS og Kattegatcentret søgte og fik en ”Videnskupon” hos forsknings og innovationsstyrelsen

Kontakt: