Aarhus Universitets logo
English
Hvert leveår bygges der et nyt vækstlag på narhvalens snoede tand. Disse enkelte lag fungerer som et arkiv af data, der afslører, hvad dyrene har spist og hvordan is- og miljøforholdene har været gennem dyrets op til 50-årige lange liv.
Store flokke af bramgæs kan nogle steder lave omfattende skader på markernes afgrøder. Velplejede strandenge og ferske enge kan lokke det stigende antal gæs væk fra markerne, viser undersøgelser i Guldborgsund Kommune.
Klimaændringerne er mere markante i Arktis end noget andet sted på jorden, hvilket vækker bekymring for, hvordan dyrelivet skal klare sig. Et nyt studie viser, at sjældne insekter er i tilbagegang, og antyder dermed at klimaændringerne vil favorisere de almindeligste arter.
Forskere forener kunstig intelligens og avancerede computerteknologi med biologisk ’know how’ til at bestemme insekter med overmenneskelig hastighed. Det åbner helt nye muligheder for at beskrive ukendte arter og følge med i insekternes liv og levned gennem mange år.
Et dansk forskerhold fra Aarhus Universitet står bag et nyt, gratis værktøj til planlægning af beredskab i tilfælde af et olieudslip på havet
De nyeste målinger af iltindholdet i de danske farvande viser et massivt iltsvind, der ligger på niveau med perioden 1989-2009. Det er meget alvorligt for livet i havet siger seniorrådgiver Jens Würgler Hansen fra Aarhus Universitet.
Professor Stiig Markager modtager Danmarks Sportsfiskerforbunds Natur- og Miljøpris
Nyt studie anvender museumssamlinger og citizen-science observationer til at dokumentere, hvordan klimaændring påvirker danske svirrefluers fænologi.
En tredjedel af Jordens befolkning vil inden 2070 komme til at leve med gennemsnitstemperaturer på 29° C eller mere, med mindre vi får reduceret udledningerne af drivhusgasser. Det viser et nyt studie fra et internationalt forskerhold med deltagelse fra Aarhus Universitet. Den hurtige opvarmning vil…
Kunstig intelligens har potentiale i naturovervågningen, viser ny rapport.
Side 15 af 17