Aarhus Universitets logo
English
Havformidlingsprojektet Hovedet i Havet, Aarhus Universitet, har gennem de sidste fire år haft en vision om, at få havet på skoleskemaet i den danske grundskole. Det er i høj grad lykkedes, viser en evaluering af projekt Hovedet i Havet, som Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter (NEUC) netop…
En millionbevilling fra to danske naturfonde har sikret, at tilstanden for Danmarks dagsommerfugle nu skal følges nøje. Og danskerne skal være med!
Rasmus Ejrnæs tiltræder 1. juni som professor på Institut for Ecoscience på Aarhus Universitet.
Mere end 35.000 personer var forbi dette års solbeskinnede Naturmøde, der blev afviklet den 11.-13. maj i Hirtshals. Institutterne Biologi og Ecoscience deltog med mere end 30 forskellige debatter, foredrag, workshops og aktiviteter om alt lige fra myre, blå kulstof og fugleliv til ’Tang og Tuborg’,…
Ud med de eksotiske blomster og buske og ind med hjemmehørende danske arter. Sådan kan alle haveejere hjælpe insekter og andre smådyr. Og nu er der hjælp at hente til, hvilke danske planter der passer lige netop i din have.
Mød Institut for Biologi og Institut for Ecoscience på Naturmødet i Hirtshals.
Ida Cecilie Jensen forsker i bakterier på myrefødder. Myrer kan nemlig hjælpe frugttræer af med plantesygdomme bare ved at gå på dem. I marts vandt hun konkurrencen Three Minute Thesis på AU og gik herefter videre til den internationale finale i Køln som en ud af tre forskere.
Foto: Lise…
Om efteråret, når rethvalerne svømmer mod Sydafrikas kyster, burde de være fede og stopmætte. Men de senere år er de blevet tyndere, fordi deres føde forsvinder med den smeltende havis. Det viser ny dansk og sydafrikansk forskning.
Kan dyrkning af sukkertang forbedre miljøtilstanden i danske farvande? Et større forskningsprojekt undersøger lige nu, om dyrkning af tang skal være ét af de redskaber, man kan bruge for at hente kvælstof tilbage fra havmiljøet. Tangen kan bruges både til fødevarer og dyrefoder.
På Findplanten.dk hjælper vi dig til at finde plantearter, der har mange faunainteraktioner og derfor vil hjælpe biodiversiteten på vej. Planter er et godt sted at starte, da de udgør en righoldig ressource og kan give føde og levesteder for dyrene.
Side 8 af 18