Aarhus Universitets logo
English
Sammen med skonnerten Brita Leth og Aarhus Kommune inviterer projekt Hovedet i Havet fra Aarhus Universitet gennem de næste syv uger skoleelever til at lære meget mere om livet i havet.
Hvaler, marsvin, bunddyr, havfugle og flagermus er blot nogle af de dyregrupper, som skal undersøges grundigt før arbejdet med tilblivelsen af verdens første energi-øer.
Gennem de sidste 25 år har forskere foretaget målinger af klimaet og miljøet i Østgrønland. Det er blevet til en række yderst værdigfulde tidsserier af mange forskellige data - primært i Zackenberg/Daneborg-området og i regi af Greenland Ecosystem Monitoring (GEM) programmet. Nu opsætter forskere…
Artikel i Kristeligt Dagblad: Forskningsekspedition skal give afgørende viden om de grønlandske havstrømme og dyre- og organismelivet i en tid, hvor isen smelter hurtigt, og mere vand kommer til.
Vandmassernes bevægelse rundt om Grønland har stor betydning for klimaet i Arktis, og for alt liv i havet. Indtil nu er havstrømmene beskrevet ved hjælp af computermodeller, men der mangler data for at forstå havets vekselvirkning med Indlandsisen. Nu vil et hold forskere skaffe data om vandmasser…
Indlæg: Da forskningsstationen Zackenberg blev etableret, var klimaforandringer stadig et nyt begreb. Siden har de taktfaste målinger fra GEM-programmet givet et unikt indblik i, hvordan Arktis reagerer på klimaforandringerne.