Aarhus Universitets logo
English
Professor Bo Barker Jørgensen fra Aarhus Universitet bliver medlem af verdens mest ansete videnskabelige akademi, det amerikanske National Academy of Sciences. Akademiet inviterer forskere med markante resultater, og det er en helt enestående anerkendelse at være blandt de inviterede.
Ny forskning fra et international hold af forskere afslører, at den truede nordamerikanske rethval lever et markant hårdere liv end dens slægtning på den sydlige halvkugle. De alarmerende resultater fra forskningen, som er ledet af Fredrik Christiansen fra Aarhus Universitet, blev publiceret i denne…
Et dansk-tysk forskerhold har muligvis fundet en løsning på den store klimapåvirkning fra verdens risproduktion: Ved at tilsætte elektriske ledende kabelbakterier til jord med risplanter kunne de nedbringe udledningen af metan med over 90 pct.
Et nyt forskningsprojekt på Aarhus Universitet vil gøre brug af millioner af års evolution for at udvikle bæredygtige biobrændsler. Løsningen ligger blandt andet i fordøjelsessystemet på pandaer.
Nye undersøgelser af hvordan sprøjtegifte påvirker voksne vandløbsinsekter viser, at nogle arter dør ved en dosis per individ på mindre end en tusindedel af den dosis pr. individ, der slår honningbier ihjel, som oftest er den art der anvendes til risikovurdering. Desuden kan meget små doser påvirke…
Kameraovervågning, DNA-analyser og ikke mindst en række frivilliges ulveobservationer og indsamling af ulvelort tyder på tilstedeværelse af i alt 12 ulve i Danmark i slutningen af 2019.
Flere marker med økologisk drift giver en mindre kvælstofudvaskning frem mod 2021 end tidligere estimeret i rapporten "Revurdering af baseline" (2016). Det viser en midtvejsstatus for baseline. Der er dog usikkerhed om de forventede reduktioner af kvælstof fra atmosfæren vil nås i 2021.
Frisk, sprødt og med en smagsnote af nødder. Sådan smager den nye superfood, madindustrien er ved at få øjnene op for. Men hvis tang skal på spisebordet, skal der ske noget i produktionen. Den skal nemlig være både bæredygtig og stor nok til, at virksomhederne kan tage fra. Den udfordring har…
I sagen om ændret estimat af kvælstofudledning har institutleder Peter Henriksen fra Bioscience i flere medier forklaret, at der ikke tale om en regnefejl, men derimod om justering af den anvendte model, der betyder, at man kan forbedre beregningsgrundlaget for udledningsestimatet.
Der kom mindre kvælstof og fosfor fra de danske vandløb til havet end beskrevet i NOVANA-rapporten ”Vandløb 2018”. En grundig gennemgang af datagrundlag og beregningsmetode har afsløret behov for justeringer, hvorved udledningerne nedjusteres.
Side 16 af 17